Burgernetbericht ook voor Schipluiden

Beste Burgernetdeelnemer,

De afgelopen 2 weken zien wij een toename in het aantal woninginbraken in Den Hoorn en om die reden vragen politie en gemeente Midden Delfland uw extra aandacht voor deze vorm van criminaliteit.

Wij verzoeken u – samen met de politie en de buurtpreventie – extra alert te zijn in uw woonomgeving. U kent uw wijk immers als geen ander en herkent verdachte situaties en/of personen. Voor dergelijke (heterdaad) situaties kunt u altijd het alarmnummer 1 1 2 bellen en zal de politie een nader onderzoek instellen. Kijk goed naar het het signalement van de persoon (geslacht, lengte, geschatte leeftijd, soort en kleur kleding) en het merk, type, kleur en kenteken van een eventueel vervoermiddel. Geef deze belangrijke gegevensĀ bij de melding aan de politie ook door.

Sluit daarnaast bij het (kortstondig) verlaten van de woning – zeker met mooi weer – ramen en deuren goed af. Gaat u wat langer weg, vraag dan aan uw buren om wat extra op uw woning te letten.

* * Samen sterk in de strijd tegen woninginbraken * *

Voor meer informatie over woninginbraken verwijzen wij naar deĀ internetpagina van de politie: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Met vriendelijke groet,

Burgernet Westland