Belcirkels

Belcirkels:

De buurtpreventie Schipluiden wil graag dat er om het dorp heen belcirkels worden opgericht want om het dorp Schipluiden zijn nog maar weinig belcirkels actief. We hebben alleen de belcirkel Hodenpijl aan de Tramkade/Rijksstraatweg rondom “op Hodenpijl”. Wel zijn er een aantal belcirkels in en rondom ‘t Woud. Maar dit ligt wel in Schipluiden, maar is toch wat verder van de dorpskern af.

Wat is een belcirkel: binnen een belcirkel waarschuwen buurtbewoners in het buitengebied elkaar als ze verdachte zaken waarnemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een onbekende bezoeker op een erf die snel wegrijdt zodra hij wordt gesignaleerd. Een belcirkel kan een prima aanvulling zijn op de activiteiten van buurtpreventie. Het draagt bij aan het verhogen van de veiligheid.

De buurtpreventie Schipluiden wil zich dit jaar gaan inzetten om het ontstaan van belcirkels te promoten in de buitengebieden rondom het dorp. We denken dat als we de in en uitvalswegen rond het dorp kunnen voorzien van actieve burgers die gezamenlijk in een belcirkel de boel daar in de gaten houden, dit ook de veiligheid in het dorp ten goede komt. Maar dit werkt natuurlijk ook omgekeerd. Als de buurtpreventie in Schipluiden het dorp veilig weet te houden heeft dat ongetwijfeld ook invloed op het buitengebied. De buurtpreventie en de belcirkels vullen elkaar prima aan en we willen dit dan ook van harte ondersteunen. De belcirkels zouden kunnen worden uitgebreid met de gebieden; Zouteveenseweg/Breeweg, Oostveenseweg, Abtswoude, Willemoordseweg/Vlaardingsekade, Gaagweg/Gaagpad.

Heeft U familie, vrienden en bekenden in het buitengebied die geintreseerd zijn of heeft u zelf belangstelling, neem dan contact op met het bestuur van de buurtpreventie via buurtpreventieschipluiden@gmail.com .Wij helpen u graag verder.