Vernielen is niet normaal!

Campagne tijdens jaarwisseling werpt zijn vruchten af, ook dit jaar gaan we ervoor!
De afgelopen jaarwisselingen hebben wij de campagne “Vernielen is niet normaal, ook niet tijdens de jaarwisseling” gevoerd. De campagne werpt zijn vruchten af. Binnen de gemeente zien wij steeds minder vernielingen tijdens de jaarwisseling. Iedereen draagt zijn steentje bij en daar zijn wij trots op. Ook aankomende jaarwisseling zetten we ons in om vernielingen te voorkomen.

Samenwerken om vernieling tegen te gaan
De gemeente wil schade door het afsteken van vuurwerk aan speeltoestellen, borden en lantaarnpalen tegengaan. Daarvoor werken wij samen met de politie, brandweer en buurtpreventie. We zijn momenteel extra alert, zo worden kwetsbare objecten goed in de gaten gehouden. We vragen ook uw hulp. Ziet u vernielingen door het afsteken van vuurwerk? Probeer foto’s en/of filmpjes van de verdachte te maken en bel direct de politie via 112.

Afsteektijden vuurwerk
Vuurwerk mag alleen worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Nieuwjaarsvegen
Naast het voorkomen van vernielingen door vuurwerk is het ook belangrijk vuurwerk na gebruik op te ruimen. Op nieuwjaarsdag proberen kinderen vuurwerk dat nog niet (goed) is afgestoken alsnog af te steken. Jaarlijks gebeuren hierdoor veel ongelukken. Daarom vragen wij u om eigen vuurwerkresten op te ruimen. We delen hiervoor bij de vuurwerkverkooppunten en supermarkten gratis vuilniszakken uit. We vertrouwen er op dat onze inwoners ervoor zorgen dat wij op 1 januari 2017 weer door opgeruimde straten kunnen wandelen, fietsen en rijden.

Prettige jaarwisseling!
Wilt u nog eens zien hoe de samenwerking in de gemeente tijdens de jaarwisseling verloopt? Bekijk dan hier het filmpje. Wij wensen u prettige feestdagen!