Campagne ‘1 dag niet’ een succes in Midden-Delfland!

Op donderdag 11 december 2014 hebben de gemeente, politie en de buurtpreventies deelgenomen aan de campagne ‘1 dag niet’ om Midden-Delfland die dag inbraakvrij te houden.

En dat is gelukt, want op deze dag is er niet ingebroken in Midden-Delfland!

Campagne ‘1 dag niet’

De campagne ‘1 dag niet’ is een burgerinitiatief dat het aantal woninginbraken terug wil dringen in heel Nederland. Het doel van de actie is om de inwoners vertrouwd te maken met het nemen van preventieve maatregelen om de eigen woonomgeving veiliger te maken en veilig te houden.

Buurtpreventies Midden-Delfland De drie buurtpreventies in Midden-Delfland hebben op 11 december 2014 extra rondes gelopen. Zo was Buurtpreventie Maasland vrijwel 24 uur op straat aan het surveilleren. En hebben de burgemeester en de nieuwe teamchef van de politie Westland/Midden-Delfland ook nog een ronde meegelopen. Verder hebben de telefooncirkels in Midden-Delfland hun steentje bijdragen door extra alert te zijn.

Midden-Delfland inbraakvrij houden! We willen in Midden-Delfland niet alleen op één dag inbraakvrij zijn, maar natuurlijk ook graag op alle andere dagen van het jaar. De gemeente, politie en buurtpreventies hebben hiervoor de hulp van de inwoners hard nodig. Als inwoner kunt u alert zijn en bij verdachte situaties direct de politie bellen. Maar ook door het nemen van preventieve maatregelen worden inbraken voorkomen.

Tijdens en rond de feestdagen zijn inbrekers extra actief. Zorgt u er daarom voor dat u deuren en ramen op slot doet, ook al bent u maar even weg. En laat een bewoonde indruk achter, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een tijdschakelaar voor uw verlichting, audioapparatuur en dergelijke.
Extra tip voor hondenbezitters U bent als hondenbezitter geregeld buiten om uw hond uit te laten. Wij mogen aannemen dat u daardoor goed bekend bent in uw buurt. U zult verdachte omstandigheden eerder herkennen. Ziet u iets dat u verdacht voorkomt als u uw hond uitlaat, belt u dan direct de politie.